Radio Wave vybralo novou šéfredaktorku

Barbora Šichanová uspěla v přijímacím řízení na pozici šéfredaktora jedné ze stanic Českého rozhlasu. Do vedení Radia Wave, které je zaměřené především na mladé posluchače, nastoupí oficiálně od začátku července tohoto roku. Jeho chod má ale na starosti z pověření už od ledna. Nahradí tím Ivu Jonášovou.

Český rozhlas ve své tiskové zprávě z prvního březnového týdne představil novou šéfredaktorku Radia Wave. Je jí Barbora Šichanová, která dosud v rámci stejné stanice zastávala post vedoucí programu. Zvítězila ve veřejném výběrovém řízení vypsaném v půlce lednu tohoto roku, jehož požadavky zahrnovaly mimo jiné například inovativní a kreativní myšlení, zkušenost s vedením projektů či perfektní orientaci v mediálním prostředí a znalost cílové skupiny ve věku 18-30 let.

Barbora Šichanová se narodila roku 1984. Studovala Management v kultuře na Masarykově univerzitě v Brně. Od roku 2012 začala působit v Českém rozhlase, kde vystřídala posty jako moderátorka denního vysílání, vedoucí moderátorů nebo editorka. Stála u vzniku oceněného podcastu Zhasni! a její hlas mohou lidé znát i z podcastu s intimním obsahem Šeptem či z pořadu o vztazích Kvér. Bohaté zkušenosti má také s moderováním diskuzí, konferencí, společenských akcí.

Radio Wave založil v roce 2006 Ladislav Lindner-Kylar. Od konce roku 2015 jeho šéfredaktorkou byla Iva Jonášová, jež se zaměřuje na rozvoj digitálního audio obsahu a podcastovou strategii a nyní se přesouvá do oddělní Vývoje a výroby Českého rozhlasu.

Přidat komentář